2019-11-30 547 浏览
見到openrice 的食評,依間幾出名,就抱住一試的心態試下啦。環境都幾文青,有幾幅畫同d植物作陪襯咁。座位算闊落,唔會坐得迫。我同朋友叫左兩個lunch set, 一個係咖哩牛腩飯,加芝士薯條。咖哩牛腩飯同出面茶餐廳差天共地! 首先咖哩汁食得出有椰汁味,唔係hea 的咖哩粉溝出來。牛腩起碼有7舊,又冧,又有牛味,好值得推薦。至於芝士薯條,冇諗過佢咁有誠意,用兩種芝士汁溝埋一齊,芝士味都濃,薯條唔乾,好味道。另一個午餐是蛋白蟹肉炒飯,加小食鳳爪。蟹肉好夠,雖然細細粒,但起碼每一擔飯都食到蟹肉同蛋,飯炒得香,唔乾。至於鳳爪亦都去左骨,食得方便,酸酸甜甜咁,好泰式!最後一人叫左杯熱茶作結。我特別推介玫瑰烏龍,因為出面比較少依樣選擇,而佢茶味好香,大家一定要試!

環境都幾文青,有幾幅畫同d植物作陪襯咁。座位算闊落,

另一個午餐是蛋白蟹肉炒飯,