2019-03-30
今日约咗嗰客去中環睇舖,睇咗幾間之後,佢話有啲肚餓,我地就去咗附近嘅餐聽,一边食飯一边傾嘢,咁啱係附近有間叫中環茶室嘅餐廳,呢間餐廳係中環已經算係大間,有埋樓上同樓下兩層,地方真係好大,餐廳環境有啲懷舊色彩,入去座低,想揾個餐牌睇吓,点知個侍應話我地餐廳係冇餐牌嘅,餐牌係一張紙,放咗係枱面,被張玻璃隔住,我睇完張餐紙後,叫咗個煎澳洲羊仔扒配青胡椒汁,我個客就叫咗烤豬扒拼鰻魚,飲品要咗懷舊雪兔,同埋紅豆冰,飲品先到,懷舊雪兔嘅味道原來係一杯類似什果賓治咁,只不過飲品上面多咗啲七彩嘅棉花糖仔,跟住就係兩個主菜嚟啦,我嘅煎澳洲羊仔扒未食都已經聞到一股香味,入口味道唔錯,沾少少汁更加好味,我又分啲俾個客食,佢又回番啲鰻魚同豬扒俾我,佢個豬扒配鰻魚都好正,鰻魚又大條,我只係食咗少少已經覺得好味,再食埋佢分俾我嘅豬扒,豬扒唔使沾汁都好好食,好快我地都食哂兩個餐,再倾埋今日睇舖嘅結果,臨走再約埋個客明早返公司倾埋啲細節。
呢間餐廳係中環已經算係大間,有埋樓上同樓下兩層,
地方真係好大,
餐廳環境有啲懷舊色彩,
,飲品要咗懷舊雪兔
,同埋紅豆冰,