2019-12-29
湊湊火鍋早前係旺角MOKO開張,一直都無時間去試。啱啱喺k11見到有新分店,剛好有段空檔時間,唔好諗咁多,擇日不如撞日🤣🤣🤣立即攞位試試先。主打台式麻辣火鍋、自家台式茶飲👍👍👍👍百份百台灣情懷🥰🥰🥰翻開餐牌👀👀每個湯底嘅名都好特別囉😆😆😆😆表白鍋(番茄牛膝骨鍋)、治癒鍋(老四川風味麻辣鍋)、食妝鍋(紅顔花膠鷄鍋)、任性鍋(黃金奔馳鍋)........有趣👏🏻 我揀咗勵志同回味拼個鴛鴦鍋,🤩🤩即係辛酸菜魚鍋配台式麻辣鍋😎😎講到地道正宗,當然唔會缺少台灣人嗰份嘅慷慨。麻辣火鍋鍋內啲鴨血同豆腐,跟係台灣食嘅一樣都係可以免費無限量追加㗎! 🤣😂食火鍋🥢我係唔可以無牛㗎😋😋😋日本和牛粒、美國牛小排、特級牛上腦👏🏻👏🏻👏🏻仲有飛魚籽墨魚滑、鴨腸、羊肉、雪魚⋯⋯⋯和牛粒~軟嫩兼牛味超濃👍😋,鴨腸~爽脆無渣🤗,飛魚籽墨魚滑~爽口、彈牙,爆粒有趣。火鍋料種料選擇都算多,味道同擺盤都唔錯👍👍 這店的另一大特色~台式茶飲,巨杯得嚟又好味嘅大紅袍珍珠奶茶配火鍋,台味真濃😻而我最推薦嘅係「草莓雪頂」清甜馥香配搭解膩綠茶🍓🍵🍻 食到中途,服務員會奉上免費的益力多沙冰比食客解一解膩👍👍😎餐後還有免費甜品~梅子果凍。
主打台式麻辣火鍋、自家台式茶飲👍👍👍👍百份百台灣情懷🥰🥰🥰
翻開餐牌👀👀
仲有飛魚籽墨魚滑、鴨腸、羊肉、雪魚⋯⋯⋯
和牛粒~軟嫩兼牛味超濃👍😋,
鴨腸~爽脆無渣🤗,
飛魚籽墨魚滑~爽口、彈牙,爆粒有趣。
真貼心,🤣🤣🤣🤣🤣🤣差D攪錯以為自己直係飛咗去台灣添!🥰🥰🥰👍👍👍👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻