2017-10-27 304 浏览
聽到冰室多數都係俾人感覺懷舊、舊式,要吸引新一批既顧客就要突破俾到新鮮感係港島返開工相信都聽過金記冰室,平時lunchtime多數都要排隊等位,今日決定夜晚係非繁忙時間尼一試!尼到冰室最想試既都係早餐同下午茶d湯麵+炒蛋多士,估唔到夜晚尼到呢到佢既全日餐都有齊哂茶餐想食既野😍: 火腿奄列、炸雞脾薯條、牛油多士、咖喱牛肉公仔麵等等晚市都全部有供應👏🏻金記明顯放心思係環境同裝飾方面,乒乓球拍🏓️當餐牌一入門口同餐廳入面都充滿電車味道牆上好多漫畫既裝飾去介紹冰室既文化羅宋湯通粉好得意,佢全部碗都用球拍形狀,個羅宋湯好好飲,有微微既辣好開胃👍🏻雪菜肉絲米都係有少少既辣,好多餸好食👍🏻一定要點名大讚個牛油多士!🍞平時快餐店/茶餐廳食到既多士都係好乾,呢到既牛油多士似BBQ燒既麵包咁,好重牛油味仲有d甜甜地既蜜糖🍯

金記明顯放心思係環境同裝飾方面,乒乓球拍🏓️當餐牌

一入門口同餐廳入面都充滿電車味道

牆上好多漫畫既裝飾去介紹冰室既文化

羅宋湯通粉

雪菜肉絲米
都係有少少既辣,好多餸好食👍🏻

一定要點名大讚個牛油多士!🍞
2017-10-27