2013-02-19 110 浏览
話說同班磚頁人士食 lunch, 見經過 THCT (翠河餐廳) 甘多次都冇黎食過覺得好奇怪 問其他朋友又有人話好難食唔好試,但人云亦云都唔係辦法,自己試下先 見倒午餐有 "意式鮑片蝦球炒意粉"好似幾正禾 (個名),滿心歡喜,expecting a nice lunch! 一黎到... 嘩... 水水地,唔知mud汁,疑似茄汁,但十分稀,加上淡而無味,差 (1) 兩舊蝦球淋芝芝,唔爽口,可能係唔新鮮,仲要冇 seasoning,差 (2) 四片鮑片,講真,你唔講我都唔知係鮑片,又係冇味,差 (3) 意粉,淋到不得了,冇咬口,肯定煮熟好耐 or overcooked,差差差 (4), (5) and (6) 簡直係意粉既絕症,一個現今社會識煮食既廚師都唔會甘連出面連鎖式快餐店 (活仔, 樂仔, 心妹) 都已經唔會出現既問題都居然響哩度見倒.. 最後就係灑響面假作裝飾既菜絲 - 根本係多舊魚冇美化碟意粉不特只仲要幫今年條蛇加多隻腳.. 差差差 (7), (8) and (9) 雖然我阿文宗旨係 "好又一餐,唔好又一餐",但哩次真係 testing my limits... 9 個

見倒午餐有 "意式鮑片蝦球炒意粉"

四片鮑片,講真,你唔講我都唔知係鮑片,又係冇味,差 (3)

簡直係意粉既絕症,一個現今社會識煮食既廚師都唔會甘

最後就係灑響面假作裝飾既菜絲 - 根本係多舊魚

雖然我阿文宗旨係 "好又一餐,唔好又一餐",但哩次真係 testing my limits... 9 個差

文ey for valueness: 1/10
庆祝纪念