2018-05-09
陪朋友逛完玩具街,友人話想泰國野,於是去左 W Square 揀左呢間新泰。一入到去,D 裝修好靚,好有泰國氣氛,座位都好寬敞。首先朋友叫左個蜜糖燒肋骨,本人外面食既燒肋骨大多都頗為乾身,呢到燒完都仲好多肉汁,唔錯! 加埋佢個醬汁,辣辣地好惹味。之後黎個泰式炸春卷,皮夠薄,又香口,值得一提係佢個醬,酸酸甜甜咁好開胃。椒鹽軟殼蟹,份量幾足。用乾蒜、西椒、葱、辣椒等去炒,軟殼蟹非常鮮甜、多肉,加埋青、黃椒,口感一流。最後叫埋泰式食物必食既炒飯,而且佢哋有好多菠蘿啦同埋有臘腸,所以食落去一有甜甜酸酸嘅感覺。飯粒粒金黃,食落夠爽口,夠惹味加埋肉鬆。值得一提既係員工服務態度非常好,遺憾既係今次只有兩個人黎食,試得唔多。下次出開灣仔必定再試。