2008-10-19
朋友生日去食飯,壽星仔話想去呢一間,咪去試吓囉。講真,我自己係一個小籠包痴,勁鐘意食,所以聽到話去鼎泰豐,我都抱有幾大寄望。話說星期六約好七點半,我七點已去攞位,我啉八點前應該可以食呀。結果真係八點左右有枱,點知有個朋友未到。五個到咗四個都話唔入得,我知佢哋旺,但係比人入咗先會死咩,雖然佢比我哋優先入,但係我個friend八點十分到,我哋都要成八點半先有得入。呢樣嘢我幾唔滿意囉。等個半鐘,食四十五分鐘,唔係好成比例。嘢食方面。我至愛慨小籠包都算唔錯,不過唔知點解我覺得凍得好快,上枱後一分鐘內唔食的話個小籠包已經唔熱啦。但係個味真係幾唔錯。蟹粉個隻我唔欣賞,覺得好腥。擔擔面唔錯,其他面就唔得。小食方面真係唔得,由其是個四季豆。一個字“差“。最後個荔芋包就真係唔錯。總括嚟講,只係原味小籠包同荔芋包得囉。五個人八舊其實都唔算太貴,不過就係覺得唔值。比呢個價去覇王山莊好過。不過有一樣就係服務態度真係唔錯,集團式可能就係呢一樣好囉。
朋友生日去食飯,壽星仔話想去呢一間,咪去試吓囉。
不過有一樣就係服務態度真係唔錯,集團式可能就係呢一樣好囉。