今日突然興起想去葵廣掃街,但去到葵芳又忽然想搵個地方坐低慢慢食,就決定都係去新都會嘅The Pantry Cafe。White Wine Mussels每隻藍青口都新鮮肥美,同埋用白酒、蒜茸、小茴香熬製嘅忌廉汁一齊煮後,入口更加creamy充滿香氣,會令人食到停唔到口。旁邊嘅多士都烘得好香牛油味,加埋少許忌廉汁一齊食更惹味。Sea Urchin & Scallop Linguine呢個意粉有新鮮海膽,香煎帶子,同埋蟹肉。海膽肥美新鮮,香煎帶子嘅size都幾大隻,而且表面煎得好香。每條意粉都掛滿海膽忌廉汁,成個意粉嘅海膽味道都好濃郁。呢個意粉我下次再嚟一定會再叫!Grilled Beef Sirloin呢個燒安格斯澳洲穀飼牛扒,我哋叫咗五成熟。醬汁方面可以自選兩款,我哋揀左Red Wine同Black Pepper,兩款醬汁都同牛扒好夾。牛扒嘅肉質軟嫩,煎得剛好,面頭煎得微微焦香,但內裡咬落去仍然juicy有肉汁。旁邊仲有新鮮炸起嘅薯條同埋焗蔬菜作為配菜。Super Oreo Milkshake呢杯Milkshake基本上係必點,香甜creamy,當埋甜品都仲得。整體嚟講餐廳嘅環境幾闊落

White Wine Mussels

Sea Urchin & Scallop Linguine

Grilled Beef Sirloin

Super Oreo Milkshake

整體嚟講餐廳嘅環境幾闊落舒適,服務員嘅態度都唔錯,野食又好食,性價比幾高,值得再嚟!