2021-08-25
之前食過塚田農場嘅下午茶餐,覺得抵食同埋好食,今日去apm,諗唔到食乜,又去咗呢間。呢間分店竟然有自助沙律吧同嘢飲,仲要勁多選擇,有汽水、果汁、茶(好多款美人茶)仲有咖啡。。。清酒銀雪魚定食,$168今次食啲唔同嘅嘢,要咗銀雪魚美人定食,銀雪魚煎得好好味,層皮勁脆,啲肉好滑好多汁,一啲都唔乾,唔錯,不過就食唔出清酒嘅味。定食仲有兩塊魚生加少少沙律,同埋有個好滑嘅豆腐,仲有味噌湯。無論係午餐定係下午茶餐都可以任食出面嘅沙律同埋嘢飲,幾抵。火炙牛油果三文魚飯,$78三文魚燒到三成熟,所以口感係偏刺身嘅,好滑好冧,而牛油果亦都係熟度啱啱好,三文魚加牛油果加飯再加wasabi 一啖過食,口感豐富,好味😋啤酒,$58 half真係服咗朋友,下午茶都要飲啤酒🤪見佢飲得咁開心,應該好飲掛,我就試咗幾款美人茶,個人認為最好飲係西瓜茉莉茶,柑桔美人茶都可以,幾種茶都唔會太甜,啱晒我。另外我自製嘅沙律都唔錯,整得幾靚🤣
清酒銀雪魚定食,$168
火炙牛油果三文魚飯,$78