2007-12-23
今日我同老公去食下午茶自助餐, 因為近聖誕, 23號, 所以每位要$148再加一. 我地食得好開心呀~我地都好鍾意呢度既環境, 落地玻璃, 裝修簇新清雅, 每張枱既距離亦合理, 唔覺逼, 人又唔多, 枱又大張, 真係幾RELAX架. 服務好, 不停好快同你添水收碟, 唔似我地去過尖沙咀五星酒店食, 真係要你開口問先加水比你, 出去攞完野食, 之前隻碟仲係度. 呢度就真係有服務喇. 講到食物, TEA BUFFET黎講, 樣樣都幾足, 冷盤熱盤點心壽司甜品雪糕生果樣樣都有D, 種類都合格, 味道都幾好, 最推介係越南春卷, 雞翼, 同朱古力蛋糕. 越南春卷仲好味過我去越南餐廳食個D喎, 雞翼加左D蜜糖同蒜香, 好快就比人攞晒啦, 我本身好鍾意食朱古力, 個兩款朱古力蛋糕, D朱古力好濃好香,味道好又唔會好甜, 如果唔係怕肥, 我一定會食好多架! 我同老公都覺得整體食物都幾好味. 可能係TEA 啦, 甜品選擇最多, 熱盤唔多但係夠食啦. 惟一我覺得要改善既係個龍虾湯, 太太太太咸啦,同飲鹽無乜分別, 點解唔試下味先放出黎呢? 而個碗仔翅OK啦, 料幾足, 但係味道未有街邊水準. 各位, T
各位, TEA BUFFET 值得一試.