2022-09-06
今日放假去咗花園街shopping,行到勁攰勁肚餓,入咗間食越南嘢嘅餐廳,呢間其他地區都見過佢嘅分店,但從來未食過,就一於入去食下啦,咁啱撞正下午茶時間,個人覺得幾抵食。下午茶選擇多羅羅 ,真係好難揀,有湯河 檬粉 三文治 沙律 飯… 由於今日我實在太肚餓所以我揀咗食飯 嘢飲方面,除咗一般嘅港式飲品之外,亦都有提供沙冰 啤酒 仲有充滿越南特色飲品,例如椰汁紅豆冰珍多冰等等。主食:越式河內三寶飯 小食:春捲 飲品:龍眼冰龍眼冰超正 ,飲落真係透心,涼夠曬清甜, 仲有勁多新鮮龍眼果肉!!!餐廳職員推介我食春捲 ,全自家製作,正宗越南風味,外層炸到脆卜卜,非常香脆,餡料非常豐富。三寶飯有豬扒 雞翼同扎肉,完全滿足咗我呢個食肉獸嘅需要。 扎肉係凍食,口感好爽口 ,好彈牙。雞翼醃得好入味,即叫即炸,入口嘅時候就係熱辣辣,肉汁夠juicy。塊豬扒好厚 食落口超滿足,啖啖肉,肉質一啲都唔鞋口, 豬扒非常推介。環境都幾舒適㗎,座位與座位之間有一定嘅距離,唔會好逼,環境衛生乾淨,送餐速度快,整體感覺不錯,有下次!
主食:越式河內三寶飯
小食:春捲
飲品:龍眼冰
扎肉係凍食,口感好爽口 ,好彈牙。