2024-01-31 942 浏览
自从知道呢度都有初遇我地就好常过黎…呢排忙紧逃走计划,去咗IKEA…呢头其实冇乜好食,过市中心又贵今日星期一趁唔多人,就去等2点tea time😘😘😘食物慢烤鸡腿吐司呢个系必食之选!今次同哥哥仔share,浅尝一份😆呢个一定要趁热食!因为佢啱啱上枱超级脆,个鸡髀肉都劲香红烧牛肉面拼古法卤肉饭哥哥话想食红烧牛肉面,下午茶呢个系最抵食😈呢个牛肉面面质好滑,又有咬口…依家佢哋学紧比喻法,我叫佢形容下,佢话好似玩紧水滑梯又快又刺激😂😂😂我又可以食饭,佢又啱啱好份量一碗面🤭卤肉同饭嘅比例啱啱好,啲饭都好有米香卤肉蜂巢牛肚新竹米粉超钟意新竹米粉,爸爸又钟意食牛肚,所以嗌呢个黎share…酸菜加卤肉味渗晒入米粉到盐酥鸡呢个鸡外脆内软,大大粒,啖啖肉🤭系哥哥仔至爱😘酥炸鱼块原本哥哥系想嗌呢个先,后来佢睇到有盐酥鸡,爸爸就话两个都嗌晒,反正都唔系多🫢食得晒!呢个好有鱼味,又够脆!黑糖珍珠奶茶、冻冬瓜茶今日天气唔系好冻,但系我又着咗羽绒😂所以入到去食嘢就觉得好热🤣我就决定嗌个冻嘅冬瓜茶…原来冻嘅冬瓜茶冇咁甜,如果钟意甜味多啲就要饮热冬瓜茶👍🏻 冻热一样咁好饮哥哥就必定要饮珍珠奶茶😂佢啲珍珠比出边茶饮店细粒
自从知道呢度都有初遇
我地就好常过黎…
今日星期一趁唔多人,就去等2点tea time😘😘😘

食物

慢烤鸡腿吐司

红烧牛肉面拼古法卤肉饭
哥哥话想食红烧牛肉面,下午茶呢个系最抵食😈
呢个牛肉面面质好滑,又有咬口…
我又可以食饭,佢又啱啱好份量一碗面🤭
卤肉同饭嘅比例啱啱好,啲饭都好有米香

卤肉蜂巢牛肚新竹米粉

盐酥鸡
呢个鸡外脆内软,大大粒,啖啖肉🤭
系哥哥仔至爱😘

酥炸鱼块
呢个好有鱼味,又够脆!

黑糖珍珠奶茶、冻冬瓜茶

哥哥就必定要饮珍珠奶茶😂佢啲珍珠比出边茶饮店细粒,够烟韧!我叫佢呢个又比喻一下,佢话好似啲牙齿跳弹床🫨好搞笑😆

乌龙茶
呢个系冻嘅乌龙茶,但系佢冇冰,佢超级冻!因为成支放入雪柜,所以个茶都好浓!👍🏻👍🏻👍🏻

其他

虽然今日系平日下午茶,但系都好多人排队,呢度嘅下午茶绝对抵食!我哋都等咗5分钟,平时礼拜六日系劲多人,所以都好难有闲情影相🥹
今日就唔使咁赶,可以记录下哥哥仔食嘢🤭
做阿妈嘅最想就系佢哋食得多嘢,同埋多元化😘

2024-01-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶