餐厅: 華星冰室 (克街)
资讯:

(非会员)
2010-02-27 35 浏览
上次o係收音機聽到Easono係訪問入面提到華星冰室,以為係間古老茶餐廳。點知果日去灣仔行行下,比我o係英皇條橫街發現到佢,卒之可以試試啦!聽講平時好多人排隊架,唔知係咪我咁岩5點半到,所以唔使排隊之餘仲可以坐到卡位。坐坐下突然有個靚女過唻,原來係無線既陳自瑤要幫呢度簽名留念, 佢真人都好瘦幾靚。睇下個簽名版,呢度真係好多名人明星唻幫襯wow。一坐低,本來想叫個常餐食,但我唔食豬肉,佢又得叉燒意,所以散叫算啦!我朋友話入到唻見到個個都拎住個包咬,叫呢個一定冇走雞! 問一下靚仔伙記哥哥,呢個原來叫奶油豬。我就叫左杯唔係度度有得食既蓮子冰同油醬多,呢兩樣都係我去親茶記必食既野,但冇咩地方做得好食啦依家! 話咁快朋友既奶油豬就到左!香噴噴睇落好香口好脆咁wow!我地一人舊齊齊咬,入口仲係熱辣辣,雖然係豬仔但係就冇出面既奶油豬咁硬掘掘到界損口,入口ok wow! 奶油夠多夠甜,香口好好咬呀! 都未吞啖包,我杯蓮子冰就到啦!真係好似我細個o係屋村茶記飲果d味道呀!佢唔係出面果d白色奶加水,真係有煉奶味,d蓮子仲係原粒,有成6粒咁多,唔錯唔錯。油醬多原來係花生醬多,上面舖左棉胎咁厚既花生醬,仲要有

油醬多原來係花生醬多,上面舖左棉胎咁厚既花生醬,仲要有粗粒花生o係上面,好有屋企食花生醬麵包既feel啊!不過我就嫌佢太大件,我又食冰又食多,唔係好食得晒,有d side。

奶油豬 $12

蓮子冰 $18

油醬多 $6

埋單$36 (灣仔區唻講,2個人食算平)
華星冰室門面
蓮子冰唔太甜剛剛好!~~
奶油豬好鬆脆!~
好大個!~好飽!~
油醬多都OK!
埋單36!~
2010-02-11
華星冰室門面
蓮子冰唔太甜剛剛好!~~
奶油豬好鬆脆!~
好大個!~好飽!~
油醬多都OK!
埋單36!~