2021-03-09
長洲角酪既打卡牆一路都係好多人去長洲必訪既地方,加埋佢既野飲同嘢食都唔錯,所以都係幾熱門既打卡聖地。一場黎到長洲,緊系要黎試下呢間店啦!果然冇令我失望😌嘢飲感覺幾健康,同埋唔會太甜,卷蛋好靚,味道都唔錯👍絕對值得黎試 1⃣️莓莓角酪($38)好鍾意呢杯😍酸酸甜甜,仲有幾片新鮮既士多啤梨係個杯邊到🍓搞勻成杯飲品飲既時候可以飲到啲士多啤梨碎,感覺好清新好好味!而且入面仲加左啲紫米,飲落感覺好健康咁😚本身冇飲過酸奶既飲品,諗住紫米同乳酸類既嘢應該唔係好夾,點知唔係wor!完全冇衝突感!啲紫米係入面有啲咬口咁,煙煙韌韌,飲住杯酸酸甜甜既酸奶,加埋啲紫米咬下,好正👍👍 同埋我好鍾意佢杯酸奶既士多啤梨味唔會好假或者好甜🤤真係勁鍾意呢杯野飲! 2⃣️冬雪角酪($45)呢個係期間限定既,每日限定20杯架咋!要飲就要早少少去la。 佢呢杯聲稱係飲得既芝士蛋糕🍰有濃郁既芝士香味,搭配紅桑子同埋佢地既乳酪,加上面頭一層脆脆餅。 不過我自己就鍾意莓莓角酪多啲,莓莓角酪會酸啲,乳酪既味重啲,而冬雪角酪相對就乳酪味少啲,同埋我個人又覺得佢飲落唔係好似芝士蛋糕既味🤔不過佢都係好飲既,同埋都有芝士既香味既,不過就未模
1⃣️莓莓角酪($38)
2⃣️冬雪角酪($45)
呢個係期間限定既,每日限定20杯架咋!要飲就要早少少去la。 佢呢杯聲稱係飲得既芝士蛋糕🍰有濃郁既芝士香味,搭配紅桑子同埋佢地既乳酪,加上面頭一層脆脆餅。 不過我自己就鍾意莓莓角酪多啲,莓莓角酪會酸啲,乳酪既味重啲,而冬雪角酪相對就乳酪味少啲,同埋我個人又覺得佢飲落唔係好似芝士蛋糕既味🤔不過佢都係好飲既,同埋都有芝士既香味既,不過就未模仿到芝士蛋糕既味啫,我特別鍾意佢啲脆脆餅🥰一路飲一路食到啲脆脆感覺好正。
3⃣️角酪卷($38)
坦白講呢個有啲普通,呢個好似都係每日限量既。佢最特別既係佢藍色既外層,佢既藍色系黎自碟豆花,其實冇乜味😂而入面就夾住士多啤梨乳酪cream,酸酸甜甜唔錯,同埋pat cream唔會好漏既感覺👍 另外個卷蛋外層都算幾鬆軟同埋唔乾,不過味道就真係冇乜特別😂