🇭🇰下一站🚦旺角《唐坊火鍋私房菜》♨️ 鬧市中的樓上靚View✨高質👍🏻正宗港式打邊爐🤩🥳食過返尋味~❣️❣️🙋🏻‍♀️話說呢日我娘親大人突然想去打邊爐🔥當然要帶距去間新開的特別正宗港式風味火鍋店啦❤️‍🔥《唐坊》新推出咗呢個「2人套餐」,招牌^唐老鴨^湯底😍真係好得意又抵食!啱曬老人家滋補又下火的靚湯底🤭👏🏻👏🏻而且餐廳環境勁Chill大落地玻璃窗🪟望到成個旺角街景,都幾有氣氛,夏日炎炎的晴空萬里,藍天白雲依傍嘆住冷氣打邊爐,人生一大享受🖼️😎🎊🎊🌟 🌟 唐老鴨湯 套餐有兩個湯底,我媽咪當然選唐老鴨湯🤭湯底超正,老火燉咗超過2個鐘頭,形容湯的清甜度根本是燉湯等級,所以吃火鍋前我們各自喝了三碗,後來又盛了一個大湯碗,等我吃完了火鍋以後再喝,超滿足呀~👏🏻👏🏻🌟🌟2人海鮮拼盤入面有鮑魚、蝦同埋帶子,脆鲩鱼片、虾、蚬,全部都很新鲜🥰冇得輸,祇要控制好時間煮得剛剛好,肉質好彈牙,鮑魚超好味,蝦同帶子更係鮮甜,媽咪都讚呢個超值呀🫶🏻🫶🏻🌟 🌟手切封门柳高质、香嫩、好吃😋呢個牛肉真係好高質,切得薄薄一片,簡單煮幾秒就已經好夠味,配上少少火鍋辣椒醬,味道口感更加出色🥩🥩🌟 🌟三寶丸:牛丸、蝦丸、花枝丸各有特色

🌟 🌟 唐老鴨湯

🌟🌟2人海鮮拼盤

🌟 🌟手切封门柳

🌟 🌟三寶丸:牛丸、蝦丸、花枝丸各有特色,煮咗食都非常新鮮彈牙🍡🍢

🌟 🌟韭菜餃及蟹肉餃
打邊爐不可或缺嘅食材,呢間自家製水餃🥟都整得相當出色好食👍🏻個蟹肉味餃子咬開簡直係迫爆吖🤗🤗

🌟🌟田園雜菜同埋手打烏東
新鮮蔬菜吸收曬老鴨湯嘅精華😻特別一提呢個老鴨湯的鴨腿都好好食,蔬菜➕烏東組合簡直係畫龍點睛,超級鮮甜而且一啲油膩感都冇,讚讚🙌🏻🙌🏻

🌟🌟飲品推薦:竹蔗茅根水,自家製清甜解渴,滋潤生津👍🏻👍🏻

🌟🌟飯後甜品大驚喜😍沒留意到套餐還有一個甜品!完全係甜水舖級別的^北海道牛乳椰汁雪燕^🍧🍨媽咪都讚不絕口,為這餐和味的打邊爐划上了完美句號💯💯💯

🍽️ 唐坊火鍋私房菜
📍 油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓

#唐坊 #火鍋私房菜 #主題餐廳 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #慢活 #foodie #Kol #hkiger #pic #香港美食推荐 #香港好去處 #旺角美食 #食好西 #香港打卡餐廳 #香港美食 #香港好去处 #香港吃喝玩樂