2024-03-21 268 浏览
#pb食在上环 #pbcafe系列 上环Brunch店晚餐新时段☕️今次介绍嘅呢间上环Cafe已经开业3年几 一直都听闻几高质 不过就未有机会试🤪 最近发现佢逢星期五、六新设晚餐时段 开到9pm 即刻去试下😋 店内以木系为主 装修简约 座位之间有少少逼🥰 星期六晚6点左右去估唔到都满座 等大约10分钟先有位👍🏻.晚市Menu以sharing plate为主 有沙律、Pasta、Tortilla、青口等😋 价钱$58-$158不等 唔算太贵👍🏻 当然平时嘅Main都会有😍 晚市堂食依家仲会送每人一杯啤酒 / 红酒 / 白酒🤪🔹海鲜浓汤🍲佢有两个份量选择 细嘅$78 大嘅$118🤪 我呢个系细份 佢以蕃茄汤底为主 再加上唔同海鲜 味道酸酸甜甜 几开胃😋 海鲜份量好多 有新鲜蓝青口、虾、鱿鱼、墨鱼仔等 全部都好爽口🥰 佢仲配埋一块Sourdough 唔会好硬 点汤食唔错😍 $78黎讲性价比几高👍🏻🔹黑松露忌廉猫耳朵🍝食落几creamy 黑松露忌廉味几突出😋 佢仲加左大量芝士舖面 味道更加香😍 猫耳朵口感烟韧 如果份量多少少就好🤪.整体✨ 终于试到呢间位于上环嘅cafe🥰 佢最近开设左晚餐时段
#pb食在上环 #pbcafe系列
上环Brunch店晚餐新时段☕️

🔹海鲜浓汤🍲

🔹黑松露忌廉猫耳朵🍝

整体✨ 终于试到呢间位于上环嘅cafe🥰 佢最近开设左晚餐时段 时间方便左好多👍🏻 今次试左两款主菜 食物质素唔错 而且价钱唔太贵😍 以后去上环又多一个选择❤️

Brewed (上环)
上环禧利街27号富辉商业中心地下E号舖
用餐时段