2023-04-16
小編一直都覺得中上環荷里活道果頭既餐廳都好有特色好有feel,呢一日閒日day off, 特地走去果頭搵間有chill vibe 既cafe 享受一下個人時間,畀小編發現到呢一間文青feel滿滿Paintable Cafe,唔單止餐廳內環既舒適,店員亦非常有禮貌令我感受到優質既用餐體驗(有睇開呢個channel既都知道mm7小編至愛❤️加分加分!),仲有係佢既食物presentation好吸引得黎仲要係好好食!🥰mm7!!【帶子黑松露蘑菇意粉】$138見有人推介過呢碟帶子黑松露蘑菇意粉,印象中張相畀我印象好吸引,所以小編都試下叫,一食就真係不得了!好creamy 好香濃既黑松露同蘑菇,落足晒料,大大粒既帶子亦有用牛油煎到超香口先放落去意粉上面!超級好味!小編大推!!😋😋❤️【玫瑰開心果慕絲蛋糕】$58見佢個combination 幾特別所以想試一試,玫瑰🌹味好清新好香,一層層唔同顏色、味道& texture , 絕對感受到廚師手藝既高超❤️【Rose and Lychee Soda】$58原來玫瑰同荔枝係咁夾架!呢杯凍飲令小編覺得好refreshing 🌹呢間餐廳絕對喺小編心中高質餐廳排行榜
【帶子黑松露蘑菇意粉】$138
【玫瑰開心果慕絲蛋糕】$58
【Rose and Lychee Soda】$58
呢間餐廳絕對喺小編心中高質餐廳排行榜入面🥰it’s already on my encore list🎶😋
💥 Paintable Cafe 📍上環差館上街16號地舖
#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#上環美食#高質餐廳#文青cafe