2024-01-27 361 浏览
呢间Cafe走森林风 入到去好似比花海包住咁☺️主打西日fusion菜 最特别系有提供coffee print✨.📌日式菠菜沙律 $88配菜好和风 有: Bb菠菜, 沙律菜, 酱油渍牛蒡同昆布 拌以柚子芝麻酱 好清新🥗最正系啲点缀炸莲藕片 超香口😎.📌樱花虾多士 $78平时虾多士炸过 好油腻 呢到系烘焗 外脆内松软 仲搽左层牛油 更香口🧈🍞馅料系捞左啲类似千岛酱嘅弹牙虾肉 再洒埋香料调味粉 惹味清爽🦐.📌焗吞拿鱼法包 $68法包厚薄适中 烘得超香脆🥖吞拿鱼酱好creamy 带点微酸 再捞埋爽脆洋葱粒同香草碎 好清新 多多酱都唔会腻🐟.📌意大利茄蓉焗猪扒饭 $125Café好少有 见好多人都推介 但我地就觉得普通🙍🏻‍♀️猪扒份量好多 铺满晒 肥瘦适中 肉质软嫩唔干 但冇乜猪味🥩加左大量芝士一齐焗 邪恶加分🧀蛋炒饭底可能有太多酱喺面 质地偏湿 不过饭粒饱满有咬口 似珍珠米🍚茄蓉几足料 好多蕃茄肉同车厘茄 仲有啲紫洋葱丝同菠萝 天然蕃茄香 酸酸甜甜 好开胃 但略嫌调味太重🍅🧅🍍.📌SUMMER夏之WAFFLE $88摆盘同IG睇唔同左🥺窝夫系走香脆type 唔系厚身松软𠮶种 蛋香甜味几浓 咬落

📌日式菠菜沙律 $88
日式菠菜沙律

📌樱花虾多士 $78

📌焗吞拿鱼法包 $68

📌意大利茄蓉焗猪扒饭 $125
意大利茄蓉焗猪扒饭

📌SUMMER夏之WAFFLE $88
摆盘同IG睇唔同左🥺窝夫系走香脆type 唔系厚身松软𠮶种 蛋香甜味几浓 咬落带点Q软🧇士多啤梨好香甜 高质🍓 云呢拿雪糕应该系雀巢🍦红桑子酱酸酸甜甜 但唔觉有开心果👀窝夫+雪糕+士多啤梨 呢个组合一定好食👅如果窝夫松软部分多啲就更好 而家太脆🙈
SUMMER夏之WAFFLE

📌热朱古力 $40
冬天饮️热朱奶就是幸福❄特登嗌左杯嚟印相 好啱打卡📸入口顺滑 偏浓奶味🥛但如果太多牛奶味 朱古力就冇掟企了🍫
热朱古力
日式菠菜沙律