2021-12-26 694 浏览
網上見唔少人嚟過呢間上環巷仔Cafe,今次親身一試,食物同飲品果然有質素,店舖裝修有特色,值得嚟打下卡Hea一下❤️其實一來試佢哋好吸引嘅3D立體公仔拉花咖啡,可惜到店後聽店員講先知,立體拉花已經停止供應左個幾月🙈,雖然聽到呢個消息有啲失落,但點左其他飲品都充滿驚喜😍「朱古力沙冰($52)」值得一試,飲沙冰比飲朱古力無咁邪惡😂朱古力味夠香,甜度亦調校得剛好,加上頂層嘅cream外貌吸睛,朋友點嘅單品咖啡「MYANMAR($70)」☕️,擺盤精緻,一壺沖好嘅咖啡配上兩隻瓷杯,而其中一隻杯放入咖啡粉供客人聞吓味道👃🏻,咖啡粉確係優質,味道香氣撲鼻,咖啡帶果香,朋友讚好👍🏻「德國鹹豬手($268)」賣完,換上「西班牙乳豬🐷」,比起鹹豬手這個我更愛更期待🤫伴碟配菜色彩繽紛選擇多,有紫椰菜、紅蘿蔔、椰菜花、翠玉瓜等🥕🥒,擺盤好吸引,一切開時已聽到”卡擦”聲🔪,乳豬肉雖然唔多,但乳豬皮烤得非常鬆脆😍,可蘸黑醋減膩!「茄茸蝦肉意粉($158)」蕃茄醬汁開胃🍅,蝦肉彈牙🦐,有圓意粉、扁意粉、螺絲粉選擇🍝,不可不提係加入咗黑胡椒提味,令整個意粉更香濃惹味😋