2023-06-03
記得之前去日本食過「無敵家」拉麵店🇯🇵原來上環都有間「無敵家」不過係居酒屋🏮餐廳都近地鐵站,燈光都暗暗地有啲溫暖既感覺,啲枱都坐得舒服,唔會好逼,一路食野一路傾下計都幾好feel~👍🏻先叫左兩杯酒,我就飲餐廳自家製既梅酒,梅酒帶有微微酸味🥃飲落都好濃郁甜蜜。我地叫左啲小食、串燒、拉麵,啲食物都好有水準,重點係價錢唔貴,好合理👍🏻串燒都係必食厚切牛舌👅燒到表面焦焦地,食落彈牙。豚肉荔枝卷好好食,咬落去個陣有荔枝既果汁,令豚肉食落一啲都唔油膩🍢串燒飯團都好推薦!燒到表面有飯焦,可以揀味噌或醬油味,面頭仲要有櫻花蝦🦐小食要左明太子玉子燒🍳玉子質感好軟滑,中間的明太子充滿鹹香。試過係第二度食過既玉子燒整到好硬,呢到好好食!最基本既餃子都有水準,煎到有少少冰花,好脆🥟驚唔夠飽都叫左個拉麵Share,以居酒屋黎講都算唔錯,豬軟骨好入味軟淋🍜🔸Sapporo$40🔸自家製梅酒$60🔸厚切牛舌$58🔸豚肉荔枝卷$38🔸芝士年糕$28🔸串燒飯團$35🔸明太子玉子燒$88🔸燒日本餃子$48🔸炸雞塊$58🔸豬軟骨拉麵$88📍#無敵家 (#上環美食)上環孖沙街9號地下
先叫左兩杯酒,我就飲餐廳自家製既梅酒,梅酒帶有微微酸味🥃
🔸Sapporo$40
🔸明太子玉子燒$88
🔸燒日本餃子$48
🔸炸雞塊$58
🔸豬軟骨拉麵$88
📍#無敵家 (#上環美食)
上環孖沙街9號地下