2022-09-16 27 浏览
最近疫情又嚴重返,星期五Happy and Lazy Friday唔想煮搵下附近有咩正野食,係IG搵到呢間人氣日式便當外賣,一於買返去同屋企人一齊食啦~ 一個set有齊沙律、前菜、甜品同飲品,用既係日本珍珠米飯,預先whatsapp落定單去到就有得拎,夠哂方便😚🍱經典便當套餐: 柚子照燒雞扒 ($88)一打開就聞到好香雞扒味,雞扒煎到微微焦香,雞肉嫩滑多汁,好鐘意佢個柚子照燒汁,送飯一流,配菜有洋蔥、甘筍、燈籠椒,前菜就揀左牛油南瓜粟米,粟米好甜,南瓜切到一粒粒好好食😋仲有沙律菜好開胃👍🏻🍱經典便當套餐: 日式煙肉蛋炒飯 ($108)另一個便當套餐我就揀左日式煙肉蛋炒飯,有兩格都係炒飯應該有兩份飯既份量,炒飯好乾身唔油膩而且鹹度適中,食下食下好快食哂,前菜我就揀左日本枝豆,口感好清新,正🔥🍋檸檬沙翁芝士年糕要推介大家試下呢個新產品檸檬沙翁芝士年糕,平時最怕啲芝士年糕好漏,餐廳加入檸檬既元素中和返芝士既膩,口感好特別,外層甜甜地,入面又有芝士年糕既煙韌口感,正呀😍😍😍套餐仲包左飲品同甜品,飲品我就揀左日本炭燒牛奶咖啡同日本橘子汁🇯🇵,仲有啫喱做甜品,大滿足,下次要再encore💯

🍱經典便當套餐: 柚子照燒雞扒 ($88)

🍱經典便當套餐: 日式煙肉蛋炒飯 ($108)

🍋檸檬沙翁芝士年糕