我一直都好鐘意中上環既打卡壁畫牆🖼️今次🐢🍯就係上環搵左間畫滿🎨色彩繽紛可愛嘅壁畫做主題既特色Cafe,簡約舒服,以白色為主,座位寬敞舒適,Cafe 亦置有露天座位,打卡一流📸🥗溫泉蛋三文魚無花果沙律 $98沙律菜 🥬新鮮爽脆,三文魚🐟肉質鮮嫩,新鮮無花果營養價值高,配搭溫泉蛋🍳既滑嫩,加埋個沙律汁真係好開胃🌈彩虹乳酪 $98係必點的打卡食物,非常colorful,淺藍色的greek yogurt 好特別,酸酸地好開胃,上面放左各類生果,有紅石榴、蜜柑🍊、香蕉🍌、奇異果🥝、藍莓🫐、穀物脆脆等等,另放有食用花🌸作裝飾,構成一幅好靚嘅🌈彩虹畫,色彩繽紛打卡一流,營養豐富又吸精,健康得黎仲好有飽肚感👍🏻。🍟薯條配黑松露醬 $58薯條炸得好脆好香口,係上面有小小芝士碎🧀,黑松露醬濃郁,薯條點黑松露醬超惹味真係超邪惡。令人食唔停口,薯條應該係用左氣炸鍋炸,感覺健康啲無咁油👍🏻🧇香蕉榛子醬牛角包窩夫配雪糕 $78賣相非常吸引 !牛角包窩夫脆口,搭配忌廉淋上榛子醬,再配上曲奇味雪糕+焦糖香蕉🍌,呢個配搭甜而不膩,打卡一流🍵lced Matcha Latte $45 & Hot Hoiicha Latt
我一直都好鐘意中上環既打卡壁畫牆🖼️
🥗溫泉蛋三文魚無花果沙律 $98
🌈彩虹乳酪 $98
🍟薯條配黑松露醬 $58
🧇香蕉榛子醬牛角包窩夫配雪糕 $78
🍵lced Matcha Latte $45 & Hot Hoiicha Latte $40
兩杯 latte 口感香甜順滑,茶味香濃而不澀,奶同茶比例剛剛好,甜度適中
CAFE歡迎帶毛小孩黎打卡📸另外係嘟 QR code 落單,圖文並茂方便快捷👍🏻
2023-05-19
下午茶