#上環地道好味——富華冰室的懷舊滋味#富華冰室,係上環一間充滿懷舊氣息嘅茶餐廳,位置寬敞,座位設計得舒服,令人可以輕鬆享受每一餐。呢度主打地道港式味道,今次試咗兩款經典出品,完全冇令我失望。 滑蛋蝦仁飯係今餐嘅亮點之一,滑蛋煮得香濃嫩滑,鋪滿粒粒分明嘅熱辣白飯,非常滿足。蝦仁足足有5隻,全部都係大大粒,入口爽口彈牙,鮮味十足,絕對唔係普通細細粒嗰種,份量非常足夠,食完有飽足感之餘仲覺得超值。簡單嘅材料,加上認真嘅烹調,完美呈現出一碟港式經典美食。 另外,熱阿華田亦係一個驚喜,濃厚嘅朱古力香配上微甜嘅奶味,溫暖又滿足,特別適合忙碌嘅日子嚟放鬆一下。 總括嚟講,富華冰室以地道出品同舒適環境俘虜人心,無論係街坊定過路客,都會想再返嚟一試。好味又有情懷,值得推介!
#上環地道好味——富華冰室的懷舊滋味#

另外,熱阿華田