2022-09-04 198 浏览
前兩日趁着返學放lunch嘅時候,我同朋友嚟到上環呢邊食個light lunch~我哋見到呢間Cafe好似幾特別,就想嚟試吓~Conspiracy Mocha呢一杯係特製嘅荷蘭手工朱古力咖啡☕️佢嘅朱古力係荷蘭出名嘅牌子~飲落又好香嘅朱古力味🍫而且唔會覺得好甜,好適合鍾意飲朱古力又唔鍾意甜嘅人試吓Strawberry smoothie呢杯smoothie夾雜着香蕉🍌士多啤梨🍓柚子蜜同奶~飲落好軟滑,酸酸甜甜,粉紅色打卡幾靚~而且有咁多水果整成,幾健康Cinnamon bun呢個麵包有好香嘅玉桂味,甜甜地,食落覺得幾鬆軟,啱啱焗熱食幾正Cardamom bun幾香甜嘅包,佢嘅形狀幾靚,我同Friend share食完兩個包都覺得好飽肚Chocolate ball用椰絲整成嘅朱古力波🍫外層係椰絲,食落有好香嘅椰子味🥥入面係軟滑嘅朱古力,幾香甜,不過呢個係減糖版本,健康啲餐廳職員嘅服務態度好好👍🏻仲會好詳細咁解釋咖啡☕️同埋嘢食俾我哋聽,好值得嚟幫襯~

Conspiracy Mocha

Strawberry smoothie