朋友相聚, 本來想去隔壁潮樓晚飯, 但友人最近食了幾次, 話轉轉口味, 就到此一試吧, 反正我都未來過.醉雞 - 紹興酒味不足, 但啱香港人口味鹵鴨 - 合格腐皮卷 - 合格炒鱔糊 - 份量頗多, 黃鱔當然是雪藏貨, 唔算差但唔會係最好食回鍋肉 - 份量足夠四人嚐水煮牛肉 - 屬於四川菜, 粉皮浸汁後特別好味海底椰鱷魚肉煲湯 - 粵菜才有的老火湯, 幾清甜, 料亦足鱈魚扒 - 汁底味道一般, 冷藏魚扒, 整體唔係好討好蔥油餅 - 並非傳統樣子, 有點像一件大碼魚皮餃, 焗脆了皮身, 可以一吃生煎包 - 香港水準, 始終香港無邊間做到正宗上海生煎的味道高力豆沙 - 合格紅豆糕 - 合格門口一直都有人排隊, 唔講得正宗上海菜, 當中菜食啱的, 檯比較細, 菜又上得快, 幾次唔夠位放菜, 只好快的分了檯上的餸再放新菜, 服務幾一般.

醉雞 - 紹興酒味不足, 但啱香港人口味
鹵鴨 - 合格
腐皮卷 - 合格
回鍋肉 - 份量足夠四人嚐
水煮牛肉 - 屬於四川菜, 粉皮浸汁後特別好味
海底椰鱷魚肉煲湯 - 粵菜才有的老火湯, 幾清甜, 料亦足
鱈魚扒 - 汁底味道一般, 冷藏魚扒, 整體唔係好討好
高力豆沙 - 合格
紅豆糕 - 合格