2019-06-10 202 浏览
上水嘅餐廳越來越多,想搵好野食都要花D心思不過我都係比較鍾情日本菜,所以見呢度新開左間日式餐廳,就入去試一試質素如何入到去覺得環境舒服,枱凳之間唔會好迫餐牌選擇好多元化,有D花多眼亂壽司同刺身都吸引食日本野一定要試刺身,因為從刺身質素都可以睇到鋪頭嘅出品如何呢個五色刺身拼盤算係新鮮,有三文魚、帶子等,而且切得夠厚身,食落有口感九吋蒲燒鰻魚壽司呢款壽司個賣相已經夠哂壓場,好少喺一般日式餐廳見到咁長身嘅壽司鰻魚比想像中肥美同嫩滑,幾有驚喜左邊係腐皮壽司同鱈場蟹棒壽司,通常出面食嘅都係普通蟹柳整壽司,冇諗過呢度用到鱈場蟹咁矜貴而隔離個芝士軟殼蟹反卷幾有驚喜,因為我地食左其他野先再食呢個反卷,但佢個軟殼蟹仲可以保持到好酥脆,而且食到有肉唔係得D炸粉日式炸餃子配鰹魚湯烏冬用左鰹魚做湯底,食落有少少魚味唔太咸餃子好細心,上枱用個架墊起左,咁樣D餃子就保持到外面少少脆三重滋味雞翼盛冇諗過雞翼都可以有三重食法最鍾意係呢款,入面釀左芝士同磨菇,食落啖啖肉唔洗吐骨呢度整體質素唔錯,店員幾nice,上菜唔洗等太耐,相信遲D想食日本菜都會再嚟呢度開飯
上水嘅餐廳越來越多,想搵好野食都要花D心思

入到去覺得環境舒服,枱凳之間唔會好迫

餐牌選擇好多元化,有D花多眼亂

壽司刺身都吸引

九吋蒲燒鰻魚壽司
鰻魚比想像中肥美同嫩滑,幾有驚喜

日式炸餃子配鰹魚湯烏冬
用左鰹魚做湯底,食落有少少魚味唔太咸
餃子好細心,上枱用個架墊起左,咁樣D餃子就保持到外面少少脆

三重滋味雞翼盛
冇諗過雞翼都可以有三重食法

最鍾意係呢款,入面釀左芝士同磨菇,食落啖啖肉唔洗吐骨