2019-06-15
難得上水新開左間日式裝修、環境清靜優美嘅日式餐廳,我住喺附近當然要試一試啦!入面嘅格局真係幾骨子,睇得出係有花心思去裝修,同埋呢間餐廳睇落係地舖,原來竟然都有兩層,係令人意想不到可以容納好多食客。1) 七味燒豬頸肉拉麵 HKD58碗拉麵有成6-7片豬頸肉咁多,每件肥瘦適中,湯底係黑蒜豬骨湯底,麵條爽滑唔膩但唔掛湯,一定要用勺連湯食先可以同時品嚐拉麵同湯共融既味道。2) 山形壽司每件都勁巨型!成座山咁高!擘到最大個口都好難好難一啖咬得哂!-北海甜蝦壽司 HKD25/件-腐皮壽司 HKD12/件-北寄貝壽司 HKD15/件3) 香炸一口小甜薯 HKD28/6件紫薯好甘甜,炸得好香,外皮脆脆地,神奇在一d油膩感都冇!細細粒擺落口,感覺好似食緊零食咁,令人不知不覺一啖接一啖食哂!可能因為呢間餐廳係新開張,仲係試業階段,所以未能夠應付突如其來咁多嘅食客,所以上菜有少少慢,但係服務態度好好,睇得出侍應嘅用心,所以都值得嚟試食一下。
1) 七味燒豬頸肉拉麵 HKD58
2) 山形壽司