2017-09-05 201 浏览
一家人为阿哥庆生,佢话想食日本菜,就上openrice揾下上水有咩好嘅日本菜啦,见到呢间好多好评,就黎呢度食啦😊星期六下午订即晚8点嘅枱都订到,不过waitress 话我地可能要等一阵先有枱,都明白嘅,我地一行十一人,冇可能要佢地hold咁多张枱比我地,点知7:30时餐厅打黎话有枱,早d食好过要等啦😝打开餐牌,发觉都好多选择,sashimi寿司炸物烧物甜品一应俱全,岩哂我地一家大小。今餐我同老公发版:- 两个sashimi拼盘,鱼生好新鲜,海胆劲鲜甜,剑鱼油甘肥美,带子鲜甜。-两个寿司拼盘,一个有中拖罗,牡丹虾好新鲜弹牙,带子寿司好厚肉。-蟹子沙律,好一般,份量太少,冇同区筑x果个咁抵食,唔值比$48食呢个沙律👎🏻熟食:金菇牛肉卷,好大条,切开一半会好d。牛油焗带子,都算几香,带子又够大粒。烧鲭鱼,烧得几好,唔会太干,juicy😋牛肉寿喜烧,牛肉一开始冇放哂入个锅度,等你自己渌,自己调校生熟度👍👍鳗鱼炒饭,鳗鱼都几多下,好好味份量够。食食下又叫左一打蚝,半打清酒蒸半打烧,原来佢蒸同烧都系比个炉你自己玩,个人觉得有点麻烦,因d姐姐(waitress)放低就闪左去,完全冇教你点煮⋯问佢点样
熟食:
金菇牛肉卷,好大条,切开一半会好d。
牛油焗带子,都算几香,带子又够大粒。
烧鲭鱼,烧得几好,唔会太干,juicy😋
鳗鱼炒饭,鳗鱼都几多下,好好味份量够。
食食下又叫左一打蚝,半打清酒蒸半打烧,原来佢蒸同烧都系比个炉你自己玩,个人觉得有点麻烦,因d姐姐(waitress)放低就闪左去,完全冇教你点煮⋯问佢点样先叫食得,佢答我话熟左就食得⋯系人都知熟左就食得啦,咁要烧几耐蒸几耐都讲下挂⋯😬😬呢part觉得佢地服务有点乱黎🙄🙄
最后叫左甜品:雪糕红豆哈密瓜,我地咁多人食都好够,个哈密瓜好甜好好味。
整体呢间餐厅食物系好好,服务就过得去,你唔问佢地太多野,佢地都可以应付嘅😬😂😂
2017-09-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日