2020-04-04 80 浏览
依家咁嘅情况,都应该有一段时间去唔到日本架啦!既然系咁,唯有去食间好嘅日本野,当去过日本啦!今次就揾到呢间喺观塘工业区楼上嘅一间餐厅,一去到门口,就知道系自己人,食都食得开心过瘾啲!废话少说,先叫了一个甜虾角切鱼生饭!卖相虽然一般,但鱼生新鲜,而且角切大小适中,啱我呢个懒人!一个鱼生饭当然唔够喉!仲叫咗吞拿鱼,北寄贝同带子寿司!新鲜得黎,仲要份量足,唔会好似纸咁薄!牛油果金龙卷略嫌有d滞,太多牛油果了🙈明太子炸鸡翼争d比佢热亲条脷,而且d明太子爆晒馅!什锦天妇罗好味!炸浆唔厚之余仲一d油益味都无,而且炸到啱啱好,唔会柴晒皮!原条烧茄子茄子淋身得黎无话水汪汪但又不是实的的,而最重要系份量极多!食极都仲有,最后当然仲食唔晒添!好满足嘅一餐!呢度d食物份量好足,绝对无偷工减料,而且侍应哥哥招呼好好,又有礼貌,依家原来仲有d item七折添,抵到烂!下次要试埋佢其他野先得!

废话少说,先叫了一个甜虾角切鱼生饭!
卖相虽然一般,但鱼生新鲜,而且角切大小适中,啱我呢个懒人!

一个鱼生饭当然唔够喉!
仲叫咗吞拿鱼,北寄贝同带子寿司
新鲜得黎,仲要份量足,唔会好似纸咁薄!

牛油果金龙卷
略嫌有d滞,太多牛油果了🙈

明太子炸鸡
争d比佢热亲条脷,而且d明太子爆晒馅!

什锦天妇罗
好味!
炸浆唔厚之余仲一d油益味都无,而且炸到啱啱好,唔会柴晒皮!

原条烧茄子

好满足嘅一餐!