2015-08-27 971 浏览
已經係網上見過幾次介紹, 可惜我怕人多, 好少過旺角. 見今日放假, 就過去行下街同埋試呢個三重芝士撈丁其實士撈丁係香港已經買少見少, 可能因為芝士成本貴, 同埋食一碗就會飽晒, 利潤相比起其它食品唔高. 而家仲肯堅持做芝士撈丁ge 舖頭, 數黎數去得返幾間. 緊係要黎試一試.係Openrice 做晒功課, 知道呢間要訂位, 我同朋友就訂咗6:30pm, 希望唔好咁迫人, 我地準時到, 間野已經半滿, 我叫咗個黑松露芝士撈丁, 朋友就叫咗個鰻魚汁芝士撈丁, 我地可以Share 食, 大家食多一款.等咗一陣已經上枱, 見到濃濃ge 芝士汁已經流晒口水, 眼見芝士都幾多下, 可以cover 晒成個面, 而且D黑松露都好多. 侍應叫我地要襯熱食先好味. 我地三兩下手勢已經撈好個面, 急不及待放落口食落口, 芝士味好濃郁, 而且好厚身同埋好香. 加埋佢地個芝士撈丁應該係燒過下, 增加咗芝士的香口感 (忘記一提, 呢間其實係燒物店). 黑松露醬同芝士醬好夾, 大家都可以提升各自的味道. 而鰻魚汁就甜甜地, 又係另一種感覺. 以我呢個芝士迷黎講, 呢間芝士撈丁無得輸!

等咗一陣已經上枱, 見到濃濃ge 芝士汁已經流晒口水
食落口, 芝士味好濃郁, 而且好厚身同埋好香. 加

以我呢個芝士迷黎講, 呢間芝士撈丁無得輸!
黑松露芝士撈丁
2015-08-21