2023-06-19
第一次跟朋友嚟H center依邊,食一個靚環境既燒肉慶祝佢就結婚😃,放縱一回!閒日七點嚟到已經有一半人,環境燈光暗暗地有輕鬆嘅情調。枱上由左至右係燒肉汁、海鹽同埋刺身豉油~燒和牛肩他他凱撒沙律除咗沙律菜外,仲有小麵包、煙肉、紫洋蔥、小蕃茄同埋芝士粉。和牛肩味道濃郁,少油脂,前菜nice~香辣雞翼好香脆!佢執鞭嘅日本椰菜都好清新,正!我有兩個刺身配新鮮Wasabi - 季節刺身盛合由淡口開始食到濃,池魚薄薄易入口,無腥。金目雕近1/2 炙燒左,覺得有啲甜鮮!之後係少見習黑雕有1/3炙燒左有點油脂,之後好通透嘅海鮮味比金目雕!赤蝦爽口帶甜甜😋,蝦腸都處理好!最後既拖羅入口溶化,好正油脂滿滿。 特選和牛盛盒燒肉有一大嚿牛油開始啦!燒肉點少得和牛牛肋條,最搶火!油火猛烈,最軟最一口和牛油,爽!和牛牛肋肉嘅肉質比較實在肉感但帶汁,同要小心唔好煮得過火會老!內腹肉係比較瘦同肉感比和牛牛肋肉多2倍!和牛肩胛肉肉質厚實軟嫩,而花細緻脂肪含量分佈均勻,但和牛牛肋條最油😜和牛肉眼口感軟腍,油而唔膩!阿波尾雞頸比想像中多肉😚 幾軟身,點燒肉汁增味道!鹿兒島縣產雞翼好似煎雞翼表面 - 中size~ 肉質都嫩
由淡口開始食到濃,池魚薄薄易入口,無腥。
金目雕近1/2 炙燒左,覺得有啲甜鮮!
燒肉有一大嚿牛油開始啦!
和牛肉眼口感軟腍,油而唔膩!
係泥煲,好保溫!再加上係大鐵匙羹!
飯既蛋香非常之重,另外應該係佢個蛋白令到啲飯好黏!和牛片多,口口有咁濟,女士小心會有和牛油😆
將啲開心果打碎融入喺雪糕當中幾好nuts味道。