之前去過荃新天地同海港城嘅分店 今次就去咗美麗華🙌🏻呢間相對少人 環境都靜啲舒服啲😌好啱同朋友坐低嘆杯啡 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘅吓☕️.📌牛油果莎莎多士配沙律 $79呢個多士絕對有驚喜 原本以為係用普通嘅包做𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁🍞點知佢係用咗𝗺𝗶𝘅𝗲𝗱 𝘀𝗲𝗲𝗱 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵😍烘到好脆 好香雜穀味 仲豐富咗個口感 感覺仲健康啲👍🏻面頭嘅牛油果醬超足 搽得好厚好慷慨🥑熟度啱啱好 食落夠𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 仲加咗啲洋蔥同蕃茄粒粒落去調味 酸酸地幾開胃🧅🍅.📌雜菌扁意粉配芝士黑松露醬 $98意粉都好好食🍝個麵質好煙韌彈牙 索晒啲芝士汁🤤原本就咁睇覺得份量偏少又唔太夠醬 但係撈勻咗係兩回事🤣朋友都話估唔到啲麵咁多 兩個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲都可以😌個忌廉汁唔算好濃味同偏稀 但係因為佢有芝士🧀凍咗之後杰身咗 意粉更加掛汁同𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 個鹹香味仲更加突出😎個雜菌同松露嘅香味都幾出🖤菇嘅份量都多 仲有幾多種類吓🤩不過私心覺得黑松露醬可以多啲🤫.📌𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $45嚟到一定要試呢杯‼️記住嗌大嗰隻𝘀𝗶𝘇𝗲貴$5咋🤑聽落好似好普通就咁伯爵茶再加朱古力🍫但係兩者個味𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲得好好 係可以同時飲到茶嘅清香

📌牛油果莎莎多士配沙律 $79
牛油果莎莎多士配沙律

📌雜菌扁意粉配芝士黑松露醬 $98

📌𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $45
嚟到一定要試呢杯‼️記住嗌大嗰隻𝘀𝗶𝘇𝗲貴$5咋🤑聽落好似好普通就咁伯爵茶再加朱古力🍫但係兩者個味𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲得好好 係可以同時飲到茶嘅清香 又飲到濃郁嘅可可味😍冬天飲完真係暖笠笠😝
𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲

📌生酮宇治抺茶忌廉卷 $58
係期間限定嘅𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗰𝗮𝗸𝗲 得美麗華分店先有💕抹茶控必試🍵原本以為生酮要用杏仁粉 口感一定會比較鬆散同乾身 但呢到出奇地濕潤軟綿 個𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺都好幼滑🤤而蛋糕體同𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺嘅抺茶苦澀回甘味都超濃 食完真係驚瞓唔着🤣唯一唔好係太細舊…完全唔夠喉😩
生酮宇治抺茶忌廉卷

牛油果莎莎多士配沙律