梗系去咗三圣啦,呢度嘅海鲜实在系鲜得嚟,忍唔住要同大家分享下。📣我就试咗𠮶只椒盐濑尿虾,真系大只到唔啱嚟,搞到我险啲露怯!口感上真系弹牙到唔得了,咬落去「啪啪」咁,香港人讲食嘢要有「口感」,呢啲就叫做有得食!再嚟就系蒸冻蚝,喺啲渔船上拣嘅,新鲜甜爽,一啖啖嘅海水味,啲蚬仲带啲微微辣椒味,爽口得嚟又唔会抢咗虾嘅鲜味。咕噜肉我本嚟唔系好期待,但佢哋𠮶款不单止色香味俱全,仲好够火候,外皮松脆,入面嘅肉又鲜嫩多汁,完全唔系果啲油腻腻嘅感觉。最后话你知,普通嘅小菜,即系啲炒通菜,炒得啱啱好,青翠又唔过火,简单得来就系靓!餐厅铺头唔大,不过香港食街,挤啲又点呢?中意食海鲜嘅朋友,记得唔好错过呢度嘅好嘢喇!👍🍤🥦