2025-08-11 0 浏览
最近三文治癮發作,星期六去左灣仔果邊搵左間幾chill嘅cafe食三文治,覺得好適合所有三文治控😍Cafe座位唔多, 黎到都多人,30幾度爭啲要喺餐廳出邊座位食,但好彩最終餐廳都安排到室內吧枱位俾我哋坐👍 signature sandwitch set ($148) 包咗三揀一嘅三文治+沙律菜+飲品,足料抵食。Satay roasted beef sandwich & Poached chicken sandwitch: 自家製嘅沙嗲醬微辣非常惹味,牛肉亦夠juicy同無筋位,啖啖肉好好食。加左青蔥油嘅雞肉同樣係好好食同嫩滑。兩款三文治配菜都有極香蛋味嘅奄列蛋同生菜,而份量認真唔少,覺得好有誠意超級加分!野飲係matcha latte同pineapple ice tea, 兩杯都係預設左無糖,健康又茶味濃香。Matcha果杯仲好明顯睇到漸層,影相好靚😚

2025-08-09