2021-04-02
▫️ 【三寶麵·配手工麵】⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️三寶面有牛肚、牛筋、牛腱心,份量都幾多,牛筋足足有三大條😵湯底偏濃郁但唔會過咸,顏色都比較深,望落都好吸引♥️呢一碗配左手工麵,手工麵偏闊身,食落有口感,同埋比較煙韌,鍾意闊條手工面嘅人可以一試😛不過講到呢一碗麵最好食莫過於係佢哋嘅牛肚、牛筋、牛腱心,淋得非常入味,而且肉質軟淋,岩我口感♥️..▫️ 【燉蕃茄腱心半筋半肉·配細麵】呢個蕃茄湯底仲濃郁啲,有蕃茄天然酸味味道,湯底都比較厚身,感覺好多食材精華係入面,但略嫌食到中間嘅時候比較溜喉,加上牛筋比較容易食濟🤣但味道唔錯,而且燉蕃茄係完整一個上,好細心去咗皮,幾好食!同樣份量都偏多~特別欣賞佢嘅牛筋,好大條,又炆得好淋~個人來講覺得細麵就比較偏林身,口感不及手工麵,如果配手工麵應該會更加好食😌..▫️ 【鹽酥雞】一上枱😻已經聞到好香嘅鹽酥雞味!食落味道唔錯,不過就略嫌唔夠咸,如果再咸d會更加惹味香口~但係炸漿都算薄身,食落脆口,有待改善💪🏻💪🏻..▫️ 【冬瓜薏仁檸檬特飲+珍珠奶茶】⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️我叫左冬瓜薏仁檸檬特飲,order左少甜添💁🏻♀️利申,我本身唔飲得太甜,所以叫開少甜🥰😛味道都唔錯,薏仁份
▫️ 【燉蕃茄腱心半筋半肉·配細麵】
▫️ 【鹽酥雞】
▫️ 【冬瓜薏仁檸檬特飲+珍珠奶茶】
⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️我叫左冬瓜薏仁檸檬特飲,order左少甜添💁🏻♀️利申,我本身唔飲得太甜,所以叫開少甜🥰😛味道都唔錯,薏仁份量都好多,又有得飲又有得咬下~唔錯唔錯,冬瓜味道都好突出,酸酸甜甜我鍾意♥️~~而我媽咪就叫珍珠奶茶,呢個我冇飲到就唔評論啦,不過份量都好大杯♥️抵讚‼️