2023-08-03 18 浏览
假日同朋友嚟咗旺角呢間樓上鋪食台灣嘢~ 餐廳有落地玻璃望景,好有透光感!而且係寵物友善餐廳!當日都見到有好多客人帶狗狗去食~ 🍭蚵仔煎滷肉拌飯 ($78)友人點咗蚵仔煎,佢話呢個組合比較少見~ 蚵仔煎口感煙韌,份量都唔少,而且有埋滷肉,蔬菜等做配菜,都幾豐富!🍭香酥排骨椒麻拌麵 ($83)我就點咗呢款人氣菜式!大大塊香酥排骨,煎得兩邊脆口,好喜歡佢有拌麵選擇!拌麵每條都沾滿椒麻醬汁好惹味!仲有少少滷肉及伴菜,整體幾好食!🍭安平蝦卷拼淡水花枝餅 ($54)呢個超好食!建議小食可以點佢~ 蝦卷同花枝餅都熱辣辣,彈牙有口感!🍭花枝丸湯 ($38)不嬲好鍾意食花枝丸,一碗湯入面有4粒大大粒!仲要好彈牙唔係嗰啲得粉嘅丸~ 🍭青蘋果烏龍愛玉 (跟餐)可以揀微甜,建議一定要揀😂 因為佢本身啲青蘋果粒已經係甜甜地~ 烏龍茶微香,愛玉同青蘋果粒增強口感~

🍭蚵仔煎滷肉拌飯 ($78)

🍭香酥排骨椒麻拌麵 ($83)

🍭安平蝦卷拼淡水花枝餅 ($54)

🍭花枝丸湯 ($38)

🍭青蘋果烏龍愛玉 (跟餐)