2011-11-08 18 浏览
今晚約了幾個朋友去打邊爐, 但又未夠鐘, 決定喺the one 搵間coffee shop落一落腳, 最後揀了這間店舖試, 都是第一次食, 沒有人帶位要自己搵位, 我地坐了近門口的位置, 方形梳化椅但沒有椅背的, 環境都算舒服iced mocha - 加了cream, 很濃咖啡味, 咖啡味反而蓋過了朱古力味, 味道都不算太差, 感覺好像sb好些煙三文魚包 - 煙三文魚新鮮, 麵包鬆軟加埋生菜一起吃, 感覺不會太膩Baileys black and white - 賣相好像很美, 但味道只是一般而已, 沒有什麼太特別焦糖咖啡 - 加了cream, 焦糖味不太重, 反而咖啡味更濃巴馬火腿pizza - 巴馬火腿比較咸, 但連埋薄如餅乾的餅底一起吃, 又配合得宜, 味道不錯, 很好
2011-10-31