2012-10-22
經過一星期嘅忙碌,又係時候見見我D雀友。今次D朋友帶我去到佐敦德興街一間雀會。可能太夜,條街都比較靜。之後我地將車匙交比代客泊車,跟住就搭lift上去。到左門口,有幾張大飯枱,直望走廊全是大大小小嘅房間,裝修都算幾新,環境亦都乾淨企理,感覺好舒服。到左預先訂好嘅房間,。。。好大間wo!有T.V。。飯枱。。麻雀枱。。最正就係有獨立厠所!!!而且仲有上網服務同足球直播添。好喇!係時候介紹下D主菜,呢個餸叫“麻香醬燒骨”,就更係有芝麻嘅香,但我個人認為味道就濃左D,加上太大件喇,個size細番少少就good!好香嘅XO醬,用瓜嚟做配菜,食落口味道都唔會太重,肥牛嘅質感好好,一D都唔老!呢個就係我嘅至愛,好滑好滑嘅豆腐,加少少蚧子同醬汁去整,好好味呀!返到屋企都要自己試下整先呢道菜就不過不失啦!雖然D餸嘅賣相就麻麻地,但味道同口感都幾好,值得一試好啦!。。。下星期再約埋班friend嚟試多次先!!!
好喇!係時候介紹下D主菜,
但我個人認為味道就濃左D,加上太大件喇,
個size細番少少就good!
唔會太重,肥牛嘅質感好好,一D都唔老!
少蚧子同醬汁去整,好好味呀!返到屋企都
要自己試下整先
雖然D餸嘅賣相就麻麻地,但味道同口感都幾好,值得一試
好啦!。。。下星期再約埋班friend嚟試多次先!!!
题外话/补充资料:
呢餐飯唔算特別好,都係一般酒樓菜式,但味道夠落足料,一D都唔馬虎,可以介紹D朋友嚟試下!!!