2008-07-24 14 浏览
2008年7月18日 - 松屋日本料理銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場三樓慶祝同事入了大學,所以今日放工決定一起吃晚飯慶祝,想了一天都想不到去那裡,於是有同事提議去這間放題料理試下,訂了第一個時段,好似係6:00-8:45,6點鐘準時去到,餐廳大概只有四成滿,坐好之後就看看有什麼東西吃,原來都幾多野食架喎,魚生,燒物,炸物,凍食,甜品,不過就唔好要求食物既質素係超好囉,但係有幾樣野真係值得一試。先講下d食物先魚生 - 都算OK,無咩特別,不過魚生切得都算厚身,唔會好似某d放題料理餐廳咁切到薄切切咁,而且款式都算多,有鮑魚,劍魚,吞拿魚,鱿魚,三文魚...... 燒物 - 燒羊鞍一定要叫,d質素同我之前買果d羊鞍既質素差唔多,燒得好香,又有羊味,不過唔係果隻羊"蘇"味,另外燒牛舌,燒得o岩o岩好,仲有金菇肥牛卷,雞軟骨,炸芝麻雞翼,雞脾菰,冬菰,煙肉蕃茄,蕃薯,粟米。炸物 - 炸蝦同炸蠔必叫,不過個炸漿麻麻地,有點兒實,不過大致上都幾好。甜品 - 有四款雪糕,芝麻,綠茶,紅豆,仲有一款唔記得左,我剩係試左芝麻,原本諗住d雪糕應該麻麻,不過食落又真係幾ok喎,本來想再encore,但係
2008年7月18日 - 松屋日本料理

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場三樓

甜品 - 有四款雪糕,芝麻,綠茶,紅豆,仲有一款唔記得左,我剩係試左芝麻,原本諗住d雪糕應該麻麻,不過食落又真係幾ok喎,本來想再encore,但係因為實在太飽,所以無叫到。

飲品 - 都有5-6款選擇,而且啤酒任飲,正,最令我估唔到既係佢地竟然會將個酒杯雪凍,其他飲品都係可樂,SEVEN UP,橙汁,都係例牌果d啦。

總括黎講,我覺得間野真係唔錯,食物款式多,可以一次過試到好多野,食物質素同侍應既服務又ok,係一個朋友相聚既好地方,絕對係值得大家去試下。

每人都係180蚊左右,多謝同事萬歲。
個炸漿麻麻地,不過都唔錯
正,