2017-07-02 437 浏览
由於今日係公眾假期,知道一定好多人會係街食晚飯。所以一早已經預先預約左,本身係黃埔睇完戲預計九點鐘會去到德美壽司鋪頭進食,點知大約8:45我哋就到左德美壽司啦,好彩經理俾我哋早少少入去!但係門口已經有好多人等緊呀,所以大家如果去食,記得要預約啊!由於晚市比較多人,我同男朋友被安排同一對父子搭枱坐四人座位,環境OK但係位置真係有啲擠迫!我哋食嘅第一道小菜係燒玉子我開頭以為係會暖的,點知原來係凍嘅質感綿密,唔算太甜,不過不失之後到男朋友嘅魚生飯個飯裏面有好多材料,仲有冬菇添啊!整體來講刺身算新鮮海膽算鮮甜冇異味帶子值得一讚,夠大隻又鮮甜三文魚壽司同蟹柳壽司都係男朋友嘅,所以唔知好唔好食鵝肝壽司本身應該一客兩件,但係我食咗先記得影相我本身好鍾意食鵝肝壽司,但係我覺得依度嘅鵝肝壽司太油啦!最後加多一客三文魚腩壽司同一客炙燒海膽壽司三文魚腩夠肥但係冇乜三文魚味海膽輕輕燒過表面感覺上更creamy!最後埋單五百幾蚊,價錢中上算係不過不失,但依個價錢可以食到更好的
由於今日係公眾假期,知道一定好多人會係街食晚飯。

我哋食嘅第一道小菜係燒玉子
我開頭以為係會暖的,點知原來係凍嘅
質感綿密,唔算太甜,不過不失

之後到男朋友嘅魚生飯
個飯裏面有好多材料,仲有冬菇添啊!
整體來講刺身算新鮮

海膽算鮮甜冇異味
帶子值得一讚,夠大隻又鮮甜
三文魚壽司同蟹柳壽司都係男朋友嘅,所以唔知好唔好食

鵝肝壽司本身應該一客兩件,但係我食咗先記得影相

我本身好鍾意食鵝肝壽司,但係我覺得依度嘅鵝肝壽司太油啦!

最後加多一客三文魚腩壽司同一客炙燒海膽壽司

三文魚腩夠肥但係冇乜三文魚味
海膽輕輕燒過表面感覺上更creamy!

最後埋單五百幾蚊,價錢中上
算係不過不失,但依個價錢可以食到更好的
2017-07-01