2012-08-23 94 浏览
今天約了一位係灣仔返工的朋友Lunch, 我們揀左係大有商場內的一間台灣餐廳, 由於大家食飯時間唔同,所以我早到了攞位先。我12:45分去到攞位,大概等了15分鐘做排到,不過我朋友未到,餐廳規具未齊唔入得, 我只好繼續等.......><哈哈,等齊人入得, 我們被分配到一張近角位的位置,不用跟人搭枱, 很好很好, 由於在等位的時間已經點了菜, 所以好快就有得食,哈哈。我點左辣肉腸雞翼肉燥飯+珍珠奶茶, 先講辣肉腸, 幾好,辣辣地幾惹味, 至於雞翼略為淡口一些, 肉燥飯夠味, 整體配搭都算ok, 不過略慊份量較少,雞翼只有3隻,辣肉腸一條切開,飯只是正常一碗,對我這一個食量正常ge男士來說確實有d唔夠,哈哈^^。至於飲品珍珠奶茶跟出便的差不多,波有什麼特別。食品方面尚且可以, 不過服務方面卻有改善空間, 可能係灣仔區的關係,人流十分多,侍應速度亦相對提高,也許是太快的關係吧,桌上的食物還有一半未食,他竟走過來問我們還食不食,哈哈,心唸,係米真係咁趕呢! ==' 過後,我和朋友也不敢坐耐,食完後亦早早埋單。

辣肉腸雞翼肉燥飯
2012-08-02