(非会员)
2009-05-13 60 浏览
今晚同屋企人食晚飯﹐ $198鮑魚餐(平日$198﹐ 假日$398)﹐ 同媽媽慶祝生日﹐ 上第一道湯已經出事﹗個金瓜竹笙翅係獨立一盅盅上的﹐個waiter 放低個湯﹐ 一o野拿起個蓋﹐ 蓋邊o既黃色湯連"倒汗水"一併大大滴灑落我條新裙到﹐ 我立即“嘩”一聲呆了望住條裙~ 可能係黑色裙o既關係﹐ 個waiter 唔知真定扮睇唔到﹐ 唔好意思都無句就走開左o﹐ 我自己用濕紙巾係o甘抹裙。 個客人o甘o既反應﹐ 就算真係唔肯定有無整親人﹐ 都問句ar~ 就o甘走開真係不負責任~呢度門面好似high high 地o既地方﹐個個都好似係mug經驗o既人﹐ 唔多惦~ ( d 人好生手﹐ 表情好奇怪﹐ 呆呆o既又有﹐ 笑得尷尷尬尬唔知做mug o既又有~ 唔通係學生實習﹖叫做比較好d既﹐ 就真係個鮑魚鵝掌﹐ 我唔識分mer 係好鮑魚﹐ 但個鮑魚整得幾軟身﹐ 姨甥仔同姨甥女係o甘cher 住要食﹐ 個金瓜翅幾好味﹐ 其他﹐ 包括個蝦﹐ 全部當係配菜算。 $198﹐“一”試無妨。 weekend $398﹖ 一定唔食。啊﹐ 仲有﹐ 個餐有個湯麵﹐ d魚腩好似唔係好新鮮﹐ 覺得味道一般﹐ 但最後

第一道湯已經出事﹗

用濕紙巾係o甘抹裙。
~

叫做比較好d既﹐ 就真係個鮑魚鵝掌
﹐ 我唔識分mer 係好鮑魚﹐ 但個鮑魚整得幾
一定唔食。

啊﹐ 仲有﹐ 個餐有個湯麵﹐ d魚腩好似唔係好新鮮﹐ 覺得味道一般﹐ 但最後小
姨甥仔嚮大家都食o左半碗麵o既時候﹐ 嚷著要食麵﹐ 唯有order 一窩湯麵俾佢同幾
位男士share﹐ 好奇怪﹐ 我先生問係咪真係同跟餐個麵一樣﹐ 因為覺得好食 D。
令我懷疑係因為個窩湯麵係收正價 ($168/窩)﹐ 所以D料用得好D。

值得一讚o既係﹐ 地方寬敞﹑少d人﹐ 靜d (不過呢個對餐廳o黎講就唔係好事)。

金瓜竹笙翅 - 我o個碗發現有一梳翅﹗﹗ ="D
金瓜竹笙翅 - 都幾多竹笙
鮑魚鵝掌
唔知mer 蝦﹐好咸﹐ 好“鞋”
乳鴿一般﹐ 好無mug 肉
買原價o既就ok~ 跟餐o既就...
杏仁露﹐ 唯一印象 - 好杰
2009-05-12