2018-05-17
之前有朋友介紹過呢間叫一喜既日本餐廳, 今日收工去開尖沙咀一於上去同朋友試下, 一入到去地方雖然唔算好大, 但環境幾好, 光線充足, 坐得都幾舒服一坐低無幾耐即刻有service, 侍應好nice, 有今期既廚師推介, 頭盤首先梗係揀個刺身食下先啦, 決定試下佢個鯛魚刺身同日本海膽上菜速度都幾快, 無幾耐原條黃鯛刺身同埋海膽就送到, 收工咁攰唔洗幾耐即刻有得食,正!唔怕熱氣既我地仲叫左炸池魚仔, 脆扑扑, 加小小檸檬汁, 十分野味之後一串雞軟骨同埋雞翼試下, 非常入味, 本身仲驚啲雞軟骨會好似出面果啲咁太淡, 但完全無令我失望驚唔夠飽再黎多個醬油牛肉鍋, 一睇就知足料, 牛肉既份量夠我地兩個人食, 其他既配菜如金菇, 粉絲都唔會得幾條. 最重要既係牛肉上既時候仲係生的, 自己鐘意食幾熟可以自由控制, 唔會一上黎就老哂, 抵讚!野食新鮮, 上菜速度快, 環境舒服, 整體我比8/10分
正!
野食新鮮, 上菜速度快, 環境舒服, 整體我比8/10分