2019-10-30
自古以黎,男人都係鐘意去滾,時代唔同左,而家男定女都好,都係鐘意去玩去滾,而我地呢? HAHA~ 滾下滾下打邊爐就有我地份黎到MIDTOWN食野,總有少少期望,因為開得係呢度,多數裝修同CLASS都有番咁上下,果然呢間完全無令我失望,懷舊得黎當中有唔少配合主題既字句同畫作,置身其中打邊爐都醒神D呢度有幾間箱房,最細o個間min charge $2500可以擺4-6人,另外有間$3000就容納8-10人,有間直頭有得唱k,$6000可以擺12-14人,計番都真係幾抵,房入面最吸引我既就係牆上人手繪畫開美女圖,真係畫得好靚呢度仲有個OUTDOOR AREA,維港景色,打完邊係呢度飲下野勁CHILL打邊前例牌混下醬先細心望下個MENU就會發現有唔少菜名都玩味十足,一路揀野食一路笑呀每個人都有一個「肚兜」著,咁就唔會整污糟自己LA金甲脆魚皮 ($88)記得要趁熱食,蛋黃醬加少少辣椒,魚皮勁脆,食到停唔到口鬼佬中出 ($95)呢個名真係夠曬抵死,其實即係蝦膠釀油炸鬼,又係要趁熱食LA,咁油炸鬼就唔會變硬LA鴛鴦湯底 ($258)鴛鴦湯底就最好,可以試兩種湯底,我地揀左海鮮麻辣湯加蕃茄豬骨薯仔湯,
記得要趁熱食,蛋黃醬加少少辣椒,魚皮勁脆,食到停唔到口
鴛鴦湯底就最好,可以試兩種湯底,我地揀左海鮮麻辣湯加蕃茄豬骨薯仔湯,兩款湯底都好濃,蕃茄湯有大大舊豬骨同埋好多粟米,海鮮麻辣湯就有唔少蝦
有3款野崎牛部位,分別係牛腰脊、牛肩肉、牛後肩肉柳,全部係A5級,輕輕一灼就已經食得,雪花分佈平均,好高質既一盤牛
好薄切既牛脷芯,口感鮮嫩,$88好大盤幾抵食
手打牛丸個名叫到衰衰咁,哈哈,牛丸幾彈牙又重牛味
天氣開始涼,食番個羊腩煲勁暖身,醬汁好濃,羊一點都唔SO,鐘意食羊既必試