2022-10-10
༺ 去滾༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 十個男人九個滾?所以今日輪到我哋四條女一齊滾🤪所謂嘅滾其實都係打邊爐滾滾下姐唔好亂諗 場內嘅佈置好靚好多霓虹燈 🔮掛畫又充滿着八十年代嘅氣息 🖼🎎有古代青樓嘅感覺 播嘅音樂全部都係九十年代嘅音樂 🏷陪伴着大家成長 慘啦暴露年齡系列添 又可以打卡又可以打邊爐正呀🥘⚜️原個椰子雞湯(半隻)🐔佢個湯係成個椰子🥥倒落去,加埋落咗半隻雞,睇住佢煮,唔怪之得咁鮮甜啦。仲要將椰青嘅肉都放晒落去,煲到溶晒。打邊爐之前我哋都飲咗好多碗湯,真係冇得彈。⚜️牛魔王拼盤【3款】👍牛肉🐂真係好新鮮,牛仔粒煮內阻都唔會好鞋口,好香牛肉嘅味道。⚜️鹹蛋黃炸魚皮 👍炸魚皮嘅裝飾盤好可愛,係一隻牛牛🐃個鼻會噴煙,佢嘅炸魚皮真係冇得頂,脆卜卜面頭加咗好多蛋黃🥚,食落更加香脆。⚜️海中蝦🦐,花甲淨係睇佢擺盤都已經夠晒特別,一支支嘅蝦插好晒喺冰盤🧊上邊,好方便食。海鮮來講兩樣都算唔錯,Size中等,但係夠晒新鮮。⚜️黑松露餃🥟同埋手打牛丸🍡手打牛丸真係好彈牙,佢嘅顏色煮完都係好粉嫩,好香牛肉嘅味道。
⚜️原個椰子雞湯(半隻)🐔
⚜️牛魔王拼盤【3款】👍
⚜️鹹蛋黃炸魚皮 👍
⚜️海中蝦🦐,花甲
⚜️黑松露餃🥟同埋手打牛丸🍡
手打牛丸真係好彈牙,佢嘅顏色煮完都係好粉嫩,好香牛肉嘅味道。黑松露餃子都好特別,個餡好重黑松露味,一d都唔孤寒,一定要試吓。
⚜️蝦膠釀油炸鬼🥖
呢個係一款小食,佢外面係脆卜卜嘅油炸鬼,入面包住一啲蝦滑🦐,外脆內軟。就咁食又得放入去打邊爐又得,兩種唔同嘅風味,食落都好有層次感。
⚜️百花齊放蔬菜拼盤 (自選3款)🥦🥬
我地可以自己揀三款嘅蔬菜,揀左油麥菜,娃娃菜同冰菜,個人就比較鍾意食冰菜,上面睇落好似結晒冰,食落脆卜卜,好新鮮呀。
⚜️海鲜泡飯 鮑魚海鮮湯泡飯🥘
等咗好耐個飯終於嚟啦,佢嘅海鮮都幾多,個湯呢就充滿着泰式嘅味道,都幾match。
餐廳:去滾
地址:銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻