2022-10-05 20 浏览
人在旺角,遠遠就比花椒子科幻風格既門口深深吸引,當然要試一試!全間餐廳都行科幻太空風格,每個角落都精心報緻打卡位,再加上抵死金句,打卡一流!食物方面有酸菜魚辣雞堡等川菜,奈何今日唔係好食得辣,所以叫啲無咁辣既。🌶🥘主要試既有湖南辣椒炒雞,雞肉鮮嫩配上挖空左既辣椒,越食越惹味,越食越好味,食到尾可以加牛肉/豬肉一齊煮🥓我地就加咗份牛肉,加埋辣椒汁簡直一流。怕辣仲叫咗少辣既紅油炒手,皮薄餡靚,好好味香蒜炒油麥菜,🥬大大碟兩個人好夠食,仲好有鑊氣添。飲品方面好多特色飲品,但係可能因為太遲無左想叫既牛油果鮮奶,所以叫左兩杯沙冰,分別係士多啤梨同埋芒果🍓🥭甜品方面,叫左太空彩虹木桶冰,兩條紅豆兩條煉奶雪條,再加上一球芒果同雲呢拿雪糕,🍨🍧唔夠既下底仲有好多涼粉。

全間餐廳都行科幻太空風格,
每個角落都精心報緻打卡位,再加上抵死金句,打卡一流!

怕辣仲叫咗少辣既紅油炒手,皮薄餡靚,好好味

香蒜炒油麥菜,🥬大大碟兩個人好夠食,仲好有鑊氣添。