中午時分﹐Department 成二十人搭纜車上去﹐坐一張長餐臺﹐離開窗口位頗遠。其實的人唔使坐近窗口呀﹐事關餐廳的位置未係最正﹐而且你坐係度時﹐的景係你旁邊﹐唔通你成日則住個頭來睇風景咩。週圍同我地都嘈到拆天﹐好似街市咁﹐邊得黎浪漫呀。Appertizer有同事負責叫﹐叫左十幾款﹐每人share來食﹐三文魚、沙拉、泰式咖里、餡角﹐都好好食。由於太好味﹐唔使一陣已經冇晒。主菜老闆叫我地自己叫﹐有同事選泰式烤雞、羊排、Grilled salmon﹐幾乎餐牌上有的都叫了﹐而我選了全餐牌最貴的angus beef﹐成230元。之後各人都唔執輸﹐明明好飽重博命叫甜品﹐咖啡和茶。本來一個甜品可以兩個人share來食﹐都一人叫左一個。食唔晒扮野話打包﹐邊有人打包呀﹐拎返去屋企菲傭都唔食喇﹗﹗呢餐飯一個人平均約500元﹐二十幾人成萬蚊。我知公司好有錢﹐我知今餐唔使自己比﹐都唔好咁食法呀。一萬蚊好多人成個月﹐甚至兩個月的人工喇。嗨﹗﹗

週圍同我地都嘈到拆天﹐好似街市咁﹐邊得黎浪漫呀。

呢餐飯一個人平均約500元﹐二十幾人成萬蚊。