2023-03-10 121 浏览
今晚見到放題燒肉唔使等位,唔使諗馬上入去幫襯。之前佢新開果陣都試過,今次之前佢新開果陣都試過,隔左幾個月,睇下有冇驚喜先。照舊有定食同放題兩款。身為放題關注組會長嘅我,當然選擇放題$268/位。以平日黎講都算熱鬧,可以話係坐滿人。鋪頭張枱算大張,兩個人都俾四人枱兩個爐,好闊落,好多位置俾人放食物打卡。鋪頭係抵贊唔會話要搭枱。頭輪乜都叫啲黎試吓,牛肉雞肉海鮮蔬菜同飯。鋪頭又真係上足俾我哋,仲要速度好快。咁大陣象打卡一流。餐牌1號:牛十品,推介嘅有牛舌、牛仔骨、牛板腱。肉味香濃、唔會鞋口、耐燒唔會燶,好食。雞肉豚肉盛盒會配埋芝士一齊燒,見到有人就放肉落芝士鍋到一齊燒,我就比較喜歡熱溶後點黎食。雞肉推介韓式版貪佢有少少辣味。海鮮有帶子、青口、三文魚,多春魚,魷魚。放題黎講算中上級,起馬冇雪味,唔係仲溶緊雪拎出黎俾你。青口帶子都可以ENCORE.野菜,有我自己最喜歡食嘅日本紫蕃薯,佢會加少少牛油響底到入味之餘唔會濃,推介之選。兩個爐同一時間燒緊係依間先做到,勁。食物份量真係有點誇張多,大家要就住黎叫,免做大嘥鬼。

以平日黎講都算熱鬧,可以話係坐滿人。

咁大陣象打卡一流。

兩個爐同一時間燒緊係依間先做到,勁。
食物份量真係有點誇張多,大家要就住黎叫,免做大嘥鬼。
2023-03-09