2019-08-08
上次去過銅鑼灣食雞翼,因為冇叫到佢個菠蘿油王子而念念不忘,旺角有分店好方便,喺正地鐵站出口一上新開既Top商場外邊雞翼愛好者無處不在,收工八點幾嚟到都仲好多人呢間店有企位有坐位夏季限定?菠蘿油王子一睇就知道呢個雞翼好肥仔,好足料,有原片牛油同類似菠蘿包嘅脆餅入口竟然無想像中咁油,雞翼唔算好重菠蘿油味,唔會好甜,可以一試黑松露蒜香武士黑松露味較濃,重過蒜味,連平時唔鍾意食蒜頭嘅我都覺得好食港式避風塘蒜香呢個反而係最驚喜嘅雞翼,真係有避風塘炒蟹嗰種味道仲有鑊氣,有少少辣,每人食完兩隻都仲想繼續食野莓伯爵冰茶食完熱氣野飲冰茶一流順帶一提,你可以根據自己叫嘅雞翼揀番杯岩味嘅飲品我哋叫咗12隻連一杯嘢飲$118 性價比算唔錯,尤其啲雞翼處理得好好,皮好脆,但入邊雞汁鎖晒係每隻雞翼度,每隻味都好特別好驚喜期待雞翼山會再出多啲唔同嘅味
夏季限定?菠蘿油王子
黑松露蒜香武士
黑松露味較濃,重過蒜味,連平時唔鍾意食蒜頭嘅我都覺得好食
港式避風塘蒜香
野莓伯爵冰茶