2010-11-26 31 浏览
未試過這家好彩集團的名爵,拉同事一行6人去午市飲茶,受氣到不得了。首先,知客勁懶,帶我們去一張出入囗位置的枱,我們話不如坐入面嗰幾張啦,她推3推4,但最后咪又比咗入d嗰張我們,而最初安排比我們嗰張檯咪又係安排比只有3個人客坐!!食物方面,大部份食物偏豉油色:鼓汁鳳爪和鼓汁牛肚應為同一個汁/煲煮出來,縱使顏色很深,味道尚可。叉燒腸:揾笨之作,扮上等咁將啲腸粉已切為一小件上碟,總括整碟腸粉只有出面酒樓的1條半‧‧好揾笨,味道唔得,叉燒為了千就腸粉的一小件size,專登切小咗size但厚度還是很厚,總之跟一小件size腸粉唔夾。牛菘菜苗炆米:絕對不是你想象中的炆米,不如改名為鼓油王炒米貼切啲。滷黄金豆腐:超級鹹!埋單更為激氣,各位記住對單,我們已人指出張單多計了那些點心並叫侍應改正後可碌咭,點知等咗好耐後,催促下由另一個侍應拿回來,咭就碌咗2次,void單就得1張,我們話碌錯咗係成set單會比番個客,個侍應講極都唔明,我們叫她揾部長,點知個部長重頂癮,猛話我們錯先,所以要碌2次咭等等,好激氣,我叫他叫番之前幫我們最初埋單個侍應過來講清楚,他還堅持他同事是對但就唔肯承應錯在先。部長冇名牌 ga
食物方面,大部份食物偏豉油色:
滷黄金豆腐:超級鹹!
部長冇名牌 gar,問他又話名片派晒喎 ...

非常差的一間酒樓,絕不再幫襯!!
2010-11-26